Sunday, April 19, 2015

Vem tjänar vi, vem väntar vi på


För någon månad sedan skrev jag en appell på bloggen utifrån Esters bok, jag kände en stark maning att aktualisera församlingens kallelse att stå upp för det judiska folket i tid som ligger framför.

I min längre utläggning av Ester bok på bloggen skriver jag:
"Ytterst är det satan själv som försöker hindra Guds planer. Han vill hindra Guds planer med två folk; Församlingen och Israel."

Där Gud har en profetisk plan, där vill satan så in kompromiss, lydnad och tillbedjan till honom. Vi ser tydligt hur satans planer med Församlingen och Israel löper parallellt;

-En kompromiss i mellanöstern med bl a delning av Jerusalem. Svek mot det judiska folket gör detta politiskt möjligt att driva. Tar församlingen upp sin Esterkallelse? Jag tror att den sanna församlingen gör det.

-Ett stort avfall i församlingen ser ut att stå för dörren. Det har pågått i det "tysta" och Guds hand finns med i att det nu ropas ut på taken. I Sverige har vi nu den aktuella frågan om bibelns syn på homosexualitet. En sårad värld behöver Kristi kärlek till förvandling, men krafter inom församlingen, även sådana som skulle vara landets sköldar, pläderar för att normalisera det onormala. Man kallar det kärlek.

Ester varnades för att vara tyst - och för bibeltroende kristna finns inget mandat att vara tysta eller kompromissa i frågor som är på kollisionskurs med Guds Ord. Istället vägs församlingen på våg idag, vi kristna är under luppen gällande vem vi ska tjäna, många kommer befinnas väga för lätt. Det har inte att göra med hur långt vi kommit i helgelse, utan berör vårt hjärtas trohet till Kristus. Och det är Guds nåd att frågorna ställs på sin spets.

Det kommer en delning i församlingen i den tid som är framför och den kristna församlingskartan kommer troligtvis ritas om en hel del. I allt det som händer kommer Guds suveränitet att uppenbaras.

De som söker mänskliga lösningar och världens erkännande - likt Petrus i sken av godhet vill hindra Jesus att gå till korset - formar sitt hjärtas Messiasbild, längtar efter sin ledare. Bibeln säger att en Antikrist kommer, med bländande intellekt och med till synes svar på alla ekonomiska, sociala, religiösa frågor. Världen förundras, böjer sig och tar hans märke på sin kropp.

Jesus trolovade, den del av församlingen som inte lever i avfall utan längtar efter bröllop, kommer vara trogna sin brudgum, märkta med Anden, och bär smälek och Kristuslidanden. Dessa blir uppryckta till himlen, att fira bröllop. De som lever i avfall i allians med allsköns religionssynkretism, söker mänskliga lösningar, möter då sin ”brudgum” på jorden under Daniels sista årsvecka, vedermödan.

//Björn


No comments:

Post a Comment