Sunday, April 5, 2015

Kristna sorterades ut och mördades



Bild: Dagen.

Muslimsk extremistattack mot högskola i Kenya

148 människor, varav 142 studenter, mördades när den muslimska extremist-gruppen Al-Shabaab gick till attack mot Högskolan i Garissa, Kenya. Under helgen hotade gruppen men nya attentat, som ska färga Kenyas gator "röda av blod".

Förföljelsen har ökats

Jag tycker att förföljelsen av de kristna har ökats. Kristna mördas bara för att det är kristna och tror på Jesus. Attacken på skolan genomfördes av muslimer som mördade kristna. 
De muslimer som fanns på skolan lät de gå, men det kristna sköt de ihjäl. 
– Det är tydligt att angriparna riktade in sig mot kristna, säger Willybard Lagho, katolsk präst i Mombasa, till nyhetsbyrån Reuters.

Var 5:e minut mördas en kristen

Var 5:e minut mördas det en kristen någonstans i världen. Var 5:e minut. Var är alla skriverier om detta? Var är alla demonstrationer mot detta? Var är alla upprörda känslor över detta? Detta uppmärksammas knappt. Om det skulle uppmärksammas så förminskas det mesta. Eftersom man inte vill tala om det.

Skulle någon säga något ofördelaktigt mot en muslim skulle "hatbrott" slås upp stort media, men här mördas kristna bara för att det är kristna - och det uppmärksammas knappt. 
Ja, skulle det uppmärksammas så skulle det kanske till och med förvanskas så att inte det kommer fram att det är muslimer som har mördat kristna. En artikel i DN är ett tydligt exempel på detta.

Andligt krig

Vi står i ett andligt krig idag. Det är förenat med livsfara att bekänna sig till Jesus. Bibeln profeterade om att i den sista tiden skall kristna halshuggas för att de tror på Jesus. Och det är detta som sker just nu.

För ett tag sedan nåddes vi av den fasansfulla nyheten om att kristna hade halshuggits i Libyen
Detta är ett tecken på att vi lever i den sista tiden och att Jesus snart kommer tillbaka. Man behöver inte vara en profet för att förstå att förföljelsen av de kristna och mördandet av de kristna har ökat i den sista tiden. 

Kan inte förneka den Herre som har friköpt dem

Det pågår idag ett andligt krig. Kristna förföljs, hånas, förlöjligas och mördas. Jesus skymfas och hädas - men de kristna håller fast vid Jesus och bekänner sig till honom eftersom de vet att Jesus är den ende som kan rädda en människa från att gå evigt förlorad.
De vet vad Jesus har gjort för dem. De vet att Jesus dog och uppstod för dem. De vet att Jesus gett sitt liv för dem. De vet att Jesus har frälst dem och förlåtet alla deras synder. 
De kan aldrig förneka den Herre som har friköpt dem. De vet vad de är en gång var och vart de är på väg - till himlen, deras hemland.


No comments:

Post a Comment