Monday, September 14, 2015

Kan det bli en världsregering?

Lägger här fram lite till synes långtgående spekulationer. Det är inte bara mina egna tankar, utan en del är ganska vedertaget. Det är väl så när man lägger ett pussel, vissa bitar får efter hand flyttas på medan andra lagts rätt från början, och så växer en bild fram;

Kommer de växande problemen i världen att leda till ett gemensamt rop på en världsledare, och kanske en slags världsregering där många fler frågor än idag kommer att hanteras på ett globalt plan? Många av oss som är kristna tycker oss se detta klart förutsagt i vår bibel.

Ibland "ser man inte skogen för alla träd" - en tanke har mognat inom mig; kan det vara FN som i så fall går in rollen som världsregering?

FN är ju faktiskt den enda organisation idag som man kan se kan utvecklas fullt ut till en världsregering. Tänk på den mängd världsorganisationer - som under lång tid - byggts upp grundligt och nu sorterar under FN (WTO, WHO, ICJ för att bara nämna några få).

Förra veckan antog EU en resolution som förväntar sig att EUs länder är lojala EU i viktiga frågor, vilket väl innebär att de stora länder som sitter med i FNs säkerhetsråd då bör förväntas EU-rösta där. Det skulle vara början till en ren EU-röst i rådet. Den resolution som omnämns ovan talar också glasklart om att EUs syn på och plan är en självklar uppdelning av Jerusalem, mellan å ena sidan Israel å andra sidan ett Palestina.

Bibeln talar om just ett falskt fredsförbund som Israel ska lockas/tvingas in i. Och mycket snart ska det åter igen röstas i FNs säkerhetsråd i denna fråga, på initiativ av Frankrike. För att ett fredsförslag med en delning av Jerusalem ska gå igenom krävs att USA sviker Israel och för första gången inte använder sitt veto. Sådana signaler har kommit från Obama under året.

"The Elders" (sammanslutning av gamla generalsekreterare eller statsmän, www.theelders.org ) lobbar av oklar anledning hårt för att nästa FN-ledares mandat ska vara 7 år,  d v s en årsvecka. Start för nästa förordnande är Jan -17. Bibeln talar om just 7 år som tiden för en sista ogudaktig världsledares regeringstid. Allt detta väcker naturligt nog en nyfikenhet vem som blir nästa FN-ledare.

Det finns ganska mycket spekulationer kring att Obama kommer ha en framträdande roll i världspolitiken även efter hans presidentförordnande löper ut hösten -16. Obama ser i år ut att få Nobels fredspris för andra gången, vilket om det sker ger honom åtminstone på papperet ett helt unikt CV, om det är så att världen skulle med ljus och lykta söka en gemensam ledare som man tror kan åstadkomma fred i ett tilltagande kaos.

Med Obamas alltmer upparbetade relation med påven så skulle han nog kunna skrapa ihop tillräckligt med röster för att få posten som generalsekreterare, om han nu skulle ha en sådan ambition, det vet vi inget om. Eller kan det vara så att påven byter stol?

Båda dessa herrar har hur som helst visat att de klarar att "kryssa mellan grunden", vända kappan efter vinden, i olika stora frågor som t ex religionsfrågor och moralfrågor. Det stämmer bra in på den bild jag får när jag läser bibeln gällande hur ändtidens världsledarskap ska vara. Påven pratar idag mycket om miljöengagemang som en stor andlig dygd, jag har skummat igenom det över 100 sidor långa anförande som ligger till grund för det rädda-jorden tal han ska hålla i FN nu den 23 September (1a tillfället då en påve talar i FN). Båda står upp för "same-sex marriages".

En fråga jag grunnar på lite är om FNs högkvarter alltid blir kvar på samma plats (New York), eller om det kan uppstå anledningar att flytta, akuta anledningar eller mer strategiska - som för att hamna mer i centrum för världens stora händelser. Det har faktiskt framkommit krav tidigare på att flytta kontoret till Europa. Kanske in i EUs lokaler..?! Jerusalem? Bibeln talar om personen Antikrist ska ta sitt säte i Guds tempel i Jerusalem.

Det sägs i bibeln att visheten ska växa till efterhand vad gäller bibelns förutsägelser. Jag tror på att vi ska betrakta vår omvärld och med Guds hjälp göra oss en bild av var vi befinner oss på tidsaxeln. Att vi som kristna inte bara ska ha en allmän föreberedelse genom vår överlåtelse till Jesus, utan att vi ska också vara ett folk som läser tidstecknen. Det vore pinsamt om vi är de som vet minst. Men vi ska absolut vara koncentrerade framförallt på Jesus, efterföljelsen och missionsbefallningen.

Slut på spekulationerna för den här gången. Over and Out.

/Björn

No comments:

Post a Comment