Tuesday, August 25, 2015

Lämna kyrkan för att kunna behålla tron?


Idag lämnar människor kyrkor och församlingar, inte för att
de har förlorat tron, utan för att behålla den!

Det är ett slags utkastande ur synagogorna som Jesus ju
profeterade om skulle drabba de på honom troende.

Men för att verkligen bli utkastade ur kyrkor på det sätt Jesus
nämner, så måste vi våga säga ifrån först, vilja nå förändring,
också i respekt och omsorg för de övriga i församlingen,
inte bara smyga ut.



Läsarmejl APG29.nu

Har Homo-maffian tagit över också i Pingströrelsen?

I söndags var vi som vanligt i vår församling och det var predikan från Rom 1:18 – 32, stället där Paulus undervisar om homosexualitet.
Predikan började med att Pastorn läste hela avsnittet i Bibeln och där står ju klart att homofili är synd, och hur fel det är när männen uppfylls av lusta till varandra och bedriver styggelse man med man.

Visste inte Paulus vad han pratade om?

Men så kom utläggningen. Och Pastorn menade att kanske Paulus inte visste vad han pratade om. Det var kanske så att det bara var när en slavägare hade homosex med sin slav som var fel, men kanske inte när homofilin bara var en krydda i tillvaron, och så vidare.
Och även homosex kunde ju vara olika fick pastorn till och han hade full förståelse för om en man fick äkta kärlekskänslor för en annan man.

Homopropagandan hade krupit in i vår församling

Vid det laget hade vi gett upp, och det som vi hoppats skulle vara ett brandtal mot homo-maffian som håller på att ta över det här landet. Blev istället ett totalt nederlag.
Det var bara att konstatera att homopropagandan också hade krupit in i vår församling. Det var inte längre någon rakryggad ståndpunkt, som följde Bibeln.
Och när sedan Pastorn avslutade med att påminna oss att vi alla är syndare. Alla är vi syndare frälsta av nåd. Vilket vi givetvisvet. Och när han citerade, ”Den som är utan synd kastar första stenen”. Kände vi bara att det var kört. Det var vi som var felpå det, inte homofilerna.
Och givetvis, det finns frälsning också för homofiler när de omvänder sig.

Vart är den Svenska Pingströrelsen är på Väg?

Eftermötet reste sig alla och hälsade och log och såg ut som vanligt.
Var det bara vi som kände den här totala uppgivenheten och undran var den Svenska Pingströrelsen är på Väg. Och vart man skall gå för att möte en Äkta församling som verkligen har Gud i sig och är fylld med hans Ande och Kraft.


Läsarmail

No comments:

Post a Comment