Wednesday, August 26, 2015

Hur går det för USA om landet sviker Israel



Är USA på väg att svika Israel?  

Efter det israeliska valet i våras, och Netanyahus inställning i frågan, öppnade Obama för nya vägar/ lösningar i att komma vidare med det han tror på, en tvåstatslösning i den s k Israel / Palestinakonflikten.

Vi vet att Obama har känt sig kränkt av Netanyahu allt sedan Netanyahu valde att inte fråga Obama om lov innan han på direkt inbjudan talade inför USA kongressen och republikanerna strax innan det israeliska valet. Vi vet att det fortfarande råder stor oenighet mellan dessa ledare även i andra frågor.

I höst kommer ännu en i en rad av omröstningar om en tvåstatslösning upp i FN. Är det stora sveket på gång nu från USA sida?

Kommer USA nu i FN-s säkerhetsråd att rösta för att lyfta Jerusalem, för att använda uttryck från Sakarja bok i bibeln, med de konsekvenser som i den boken nämns för de som försöker göra sådant?

Eller kommer USA istället att lägga ner sin röst och ej lägga veto mot ett sådant beslut, vilket man har rätt till som varande permanent medlem i säkerhetsrådet., och alltid har gjort till Israels försvar?

Den stora nationen i väster har haft en tydlig kallelse att stå upp för Israel "i en tid som denna" (ref till och läs gärna mina inlägg utifrån Esters bok). Det har vi sett under ett antal decennier, där USA lagt in sitt veto många gånger emot diverse illvilliga förslag riktade mot staten Israel. 

Hur ska det gå för USA, ifall de överger de värden som rättfärdigade statens tillkommelse en gång i tiden??

Det är mycket hög tid för den kristna församlingen att ta upp sin Ester-kallelse för det judiska folket och den judiska nationen.

Gud kommer i den sista tiden att pröva och döma nationer utifrån deras förhållningssätt mot Israel. Gud kommer också pröva folket i folken, de kristna, utifrån deras förhållningssätt gentemot Jesu folk.

Gud kommer oavsett svek att utföra sitt verk med Israel, såsom antyds i Esters bok.

//Björn


Profetior att begrunda / bedöma
http://prophesiesofcaliforniaearthquake.blogspot.se/
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1HTuyhI_shc









No comments:

Post a Comment