Sunday, March 22, 2015

Är USA på väg att svika Israel


Är USA på väg att svika Israel

I fredags, den dag det blev lite mörkare mitt på dagen, delade Obama som jag förstår sin första intervju angående utfallet av det israeliska valet. Det finns publicerat i Huffington post, där finns också en videosnutt från intervjun:

http://www.huffingtonpost.com/2015/03/19/netanyahu-white-house-isr_n_6906024.html          

Obama öppnar här för nya vägar/ lösningar att komma vidare i det han tror på, en tvåstatslösning i den s k Israel / Palestinakonflikten. Han säger att det hänger ihop med att Netanyahu i den israeliska valspurten deklarerade att han inte ser att en sådan lösning skulle kunna komma till stånd under sitt förordnande.

Vi vet också att Obama har känt sig kränkt av att Netanyahu inte frågade honom om lov innan han på direkt inbjudan talade inför USA kongressen och republikanerna för några veckor sedan.

Är det stora sveket på gång nu från USA sida. Kommer USA nu i FN-s säkerhetsråd att rösta för att lyfta Jerusalem, för att använda uttryck från Sakarja bok i bibeln, med de konsekvenser som i den boken nämns för de som försöker göra sådant.

Den stora nationen i väster har haft en tydlig kallelse att stå upp för Israel "i en tid som denna" (Esters bok). Det har vi sett under ett antal decennier, där USA lagt in sitt veto många gånger emot diverse illvilliga förslag riktade mot staten Israel. 

Hur ska det i så fall gå för USA, om de överger de värden som rättfärdigade statens tillkommelse en gång i tiden.

Det är hög tid för den kristna församlingen att ta upp sin Ester-kallelse för det judiska folket och den judiska nationen.

Gud kommer i den sista tiden pröva och döma nationer utifrån deras förhållningssätt mot Israel. Gud kommer också pröva folket i folken, de kristna, utifrån förhållningssättet gentemot Jesu folk.

Gud kommer oavsett svek att utföra sitt verk med Israel, såsom också antyds i Esters bok.

//Björn


No comments:

Post a Comment