Tuesday, July 19, 2016

Våga vänta


Tio anledningar att vänta med SEX till äktenskapet

Av Nancy Hanna
  1. Sex är en mäktig kraft som kan förstöra om den inte används på rätt sätt. Liksom atomkraft, är sex en kraftfulla kreativ kraft given till människan. När atomkraft används på rätt sätt kan den skapa gränslös energi, när den används på fel sätt förstörs liv. Sex är samma sorts mäktig kraft. Sex är en gåva från Gud till att ge oss det största nöje, en hjälp att skapa en djup gemenskap med sin make/maka, och även för fortplantningen av nästa generation. Men om du spelar med denna kraftfulla kraft utanför gränserna för äktenskapet, förstör det dig och de som står dig nära.
  2. Sexuell aktivitet hos ungdomar påverkar deras psykologiska, sociala och akademiska utveckling. Studier visar att när unga människor ägnar sig åt sex före äktenskapet, försämras deras studieresultat och deras sociala relationer med familj och vänner. Detta beror på att ungdomar är för omogna för att hantera den explosiva sexlusten och det tenderar att dominera deras liv.
  3. Majoriteten av kvinnorna kan inte njuta av sex utanför äktenskapet. Utvecklingen av ett meningsfullt sexliv behöver säkerhet och frid i de äktenskapliga banden. Sex före äktenskapet sker oftast på gömda platser med rädslor för att åka fast, rädsla för graviditet och skuldkänslor. Alla dessa (oroande) faktorer undergräver nöjet i sex före äktenskapet, allra mest för kvinnor.
  4. Oskulden skall ges till den viktigaste personen i ditt liv, den person du förbundit dig att leva tillsammans med för alltid i äktenskapet. Din oskuld är det mest värdefulla du har att ge till din make/maka. När du förlorar den, kan ingenting i världen få den tillbaka. Tappa inte något så värdefullt på ett tanklöst sätt.
  5. De som ägnar sig åt sex före äktenskapet löper en hög risk att drabbas av en av de många könssjukdomar som skenar idag, liksom riskerar att förlora sin fertilitet. Inte bara AIDS, men andra vanliga vanställande sjukdomar som herpes saknar botemedel.
  6. Vissa könssjukdomar har inga symtom och många par upptäcker många år senare att de blev infertila på grund av dessa sjukdomar. Infertilitetsexperter uppskattar att 80% av dagens infertilitet beror på könssjukdomar som man fått innan man gifte sig.
  7. Den bästa och enda metod som garanterar 100% skydd mot aids och andra sexuellt överförbara sjukdomar är att vänta med sex till äktenskapet och underhålla trohet i äktenskapet.
  8. Sex före äktenskapet bryter de 10 budorden givna av Gud. De 10 budorden gavs till människan av Gud för att göra människan lycklig. De är inte föråldrade och de är inte begränsande. Om vi ​​följer dessa lagar, kan vi skapa lyckliga och välmående liv. Om vi ​​inte följer dem, kommer vi få betala ett högt pris i form av skilsmässa, sjukdom, aborter, utomäktenskapliga barn och ensamhet. Moderna män gör ett stort misstag när de tror att de kan bryta dessa eviga lagar utan att drabbas av konsekvenser.
  9. Vid sex före äktenskapet löper man risenk att bli gravid med barn utanför äktenskapet. Många vetenskapliga studier visar att barn till ensamstående mödrar lider psykiskt och är mindre framgångsrika socialt och akademiskt än barn från intakta familjer. Barn behöver både sin far och sin mor. Det är fel att riskera att få barn som aldrig kommer att få sin fars kärlek, skydd och omsorg.
  10. Om du dejtar och inte har sex, kan du glömma den relationen när du slutar dejta. Men om du har sex med dem du dejtar och sedan bryter upp ur relationen, skapar sådant sexuellt engagemang starka, ofta obehagliga minnen för hela livet. Varje relation du bryter upp från där du hade intima relationer ger en slags mini-skilsmässa. De psykologiska svårigheter dessa mini-skilsmässor ger skadar din karaktär. Senare, när du gift dig och går till sängs med din älskade make/maka, kommer dessa obehagliga minnen tyvärr följa dig.
Sann kärlek väntar. Om en pojke eller flicka verkligen älskar dig, kommer de vilja det bästa för dig. De kommer inte agera på ett sätt så att du ska behöva lida rädsla för sjukdomar, oönskade graviditeter och psykologiska svårigheter före äktenskapet. De kommer att vilja uppleva den sexuella kärleken med dig bara på den bästa platsen för alla - det kärleksnäste som finns i äktenskapet.

Nancy Hanna

Säker sex
Om du vill ha sex med den
som du älskar så 
gör det på säkraste sättet,
med en bröllopsring på



No comments:

Post a Comment