Friday, May 1, 2015

Judarna flyr nu till Israel

Av Holger Nilsson


På senare tid har vi märkt en markant ökning av antisemitismen. Detta resulterar i att judar attackeras och synagogor måste hårdbevakas. Detta är en orimlig situation.


En bild av hur sjuk inställning en del har till judar, framkom i P1-programmet Konflikt den 20 november. En judinna, som valt att lämna Sverige och flytta till Israel, medverkade.
Hon berättade att hon träffade en vän som var i sällskap med två andra. Då ställer den ena av dessa på fullt allvar en fråga till judinnan:
”Jag har undrat; föds judar onda eller blir de det senare i livet?” Judinnan konstaterar att detta var den bild han hade – hans uppfattning var alltså att judar är onda.

Judinnan berättade vidare att kriget i Mellanöstern under sommaren 2014, utlöste ett starkt judehat i media. Det visade sig i radio, på tv och i tidningar, men framförallt på sociala medier.
Hon sa vidare att: ”Världen är upp och ner, de goda framställs som onda och de onda som goda. Vad är det som händer? Det är detta som fått mig att känna mig helt hjälplös på sistone.”
Ja, hur kan judarna framställas som onda, som i krig efter krig fått försvara sig? Är det inte angriparna som borde framställas som onda?

Finns det ingen historisk insikt om att alla krig som Israel varit inblandade i sedan staten Israel bildades 1948, har från Israels sida varit förvarskrig? Är det inte dags att ögonen öppnas för den enkelspåriga och snedvridna bild svensk media har förmedlat under så många år?
Vilket ansvar har svensk media som förmedlat en bild som kan få människor att dra slutsatsen att judar är onda? När sedan media (med all rätt) upprörs över den växande antisemitismen ser man det inte som en följd av att de bidragit till att så ut frön som sedan kunnat växa så att människor utvecklat en aversion gentemot judarna.

Är det ondska att försvara sig mot anfallarna? Finns det inget moraliskt ansvar hos dem som framhärdar i sina attacker mot Israel? Finns det en besvikelse i botten över att Israel har lyckats vinna krigen och överleva attackerna? Hade det varit bättre om de förlorat krigen och kanske blivit utplånade? Ja, frågorna är många. Är det verkligen hedrande att stödja dem, som ständigt attackerar och anfaller Israel? Man kan verkligen undra. 

Saxat från
HOLGER NILSSON 
www.flammor.com

No comments:

Post a Comment